پروژه پساب صنعتی فولادخوزستان به بهرهبرداری رسید
امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در آیین بهرهبرداری پروژه بازچرخانی پساب صنعتی که امروز، ۶ تیرماه ۱۴۰۲ در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آمارهای انجمن جهانی فولاد، تولید سالانه فولاد ایران قبل از انقلاب ۱.۸ میلیون تن بود اما این رقم در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۹.۲۷ میلیون تن و در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد میانی کشور بالغ بر ۴۰ میلیون تن در سال است. ایران رتبه دهم جهان را دارد و مجموعه فولاد خوزستان با گستردگی از شرق به غرب کشور و با یک جامعه آماری حدود ۱۶ هزار نفری به عنوان اولین تولیدکننده فولاد میانی به روش قوس الکتریکی در کشور فعالیت داشته و بزرگترین صادرکننده ایران است.
به گزارش ملت اصیل، وی با بیان اینکه یکی از مهمترین چالشهای اصلی این مجموعه مرگ تکنولوژی است، افزود: با نظر مثبت هیات مدیره در ۲ سال گذشته طرحهای توسعهای آغاز شده است تا در سال ۱۴۱۰ به عددی نزدیک ۱۳.۶ میلیون تن برسیم و بتوانیم ظرفیت ۲۵ درصدی تولید فولاد ایران را به خود اختصاص دهیم. در کنار این طرحهای توسعهای در حال حاضر نزدیک به ۴۰ همت پروژههای مختلف توسعهای در شرکت تعریف شده است که عمده پروژهها در بحث بهبود و کنترل شرایط تولید است و در حوزه بالادست و پایین دست پروژههای مختلفی تعریف کردهایم.
ابراهیمی با اشاره به چالشهای زیست محیطی فولاد خوزستان گفت: عدم رعایت حریم شرکت در توسعه شهری، شرایط نامساعد محیطی، همزمانی اجرای پروژههای زیست محیطی با عملیات بهرهبرداری و افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی، به روز نبودن تکنولوژی و عدم توجه به الزامات زیست محیطی در طراحی اولیه، مشکلات دسترسی به فناوریهای جدید از جمله چالشهای زیست محیطی فولاد خوزستان هستند.
وی در خصوص اقدامات زیست محیطی انجام شده در زمینه بهبود عملکرد زیست محیطی گفت: در سال ۱۴۰۰ با تایید هیات مدیره مبلغ بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان به پروژههای زیست محیطی اختصاص داده شد. در حوزه کنترل گرد و غبار نصب ۳۰ دستگاه غبارگیر به ظرفیت ۵ میلیون مترمکعب یکی از اقدامات محیط زیستی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان ادامه داد: همچنین تعداد ۱۷ غبارگیر با ظرفیت یک میلیون و ۹۵۰ هزار مترمکعب در دست اجراست. در حوزه تصفیه و بازیافت پسابهای صنعتی، تصفیهخانه فاضلاب صنعتی با ظرفیت ۳ هزار مترمکعب، پروژه سیستم بازیافت پساب تصفیهخانه آب با ظرفیت ۵۷۰ مترمکعب، پروژه بازچرخانی پساب صنعتی با ظرفیت ۷۵۰ مترمکعب اجرایی شده است.
ابراهیمی ادامه داد: در حوزه مدیریت پسماند، پروژه سیستم برش ضایعات فلزی با غبارگیر، واحد بازیافت قراضه، پروژه انبار پسماندهای ویژه، پروژه جابجایی سایت فرآوری سرباره و در حوزه توسعه فضای سبز، ایجاد و نگهداشت ۵۲۵ هکتار فضای سبز، توسعه شبکه آبیاری قطرهای با پوشش ۸۰ درصد فضای سبز، احداث پروژه فضای سبز ۲۴ هکتاری و در بحث توسعه شبکه پایش زیست محیطی، پروژه آزمایشگاه محیط زیست، ایستگاههای پایش ذرات معلق و گازهای آلاینده در هوای آزاد و خروجی واحدها و پروژه سیستم پایش پساب خروجی از جمله طرحهای اجرایی و یا در دست اجرا هستند.
وی اظهار کرد: در سال گذشته با هدف پیگیری روند اجرایی پروژههای زیست محیطی کمیته طرح جامع زیست محیطی متشکل از معاونین و مدیران پروژهها، بخشها، مهندسی، امور قراردادها و کمیسیون معاملات تشکیل شد.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: پروژه بازچرخانی پساب صنعتی با سرمایهگذاری ۲.۷ میلیون یورو و ۴۴۳ میلیارد ریال با هدف بازیافت پساب صنعتی، کاهش برداشت آب خام از کارون، بهینهسازی مصرف آب با ظرفیت تولید ۷۵۰ مترمکعب آب RO با راندمان ۸۵ درصد و مواد اولیه مصرفی پساب خروجی از تصفیهخانه فاضلاب صنعتی به میزان ۹۰۰ مترمکعب طراحی و اجرا شده است.
وی افزود: این پروژه در زمینی به مساحت حدود ۱۵ هزار مترمربع و سطح زیر بنای ۸ هزار مترمربع احداث و تماما توسط نیروهای بومی با دانش و تکنولوژی داخلی اجرا شده است. همچنین باعث اشتغال بیش از ۱۰۰ نفر مستقیم و ۸۵۰ نفر غیرمستقیم در زمان پروژه شده است. در زمان بهرهبرداری نیز اشتغال ۲۴ نفر به صورت مستقیم و ۲۴۰ نفر به صورت غیرمستقیم را فراهم میآورد.
ابراهیمی عنوان کرد: شرکت فولاد خوزستان اولین شرکت فولادی است که پسابهای صنعتی خود را وارد سیکل بازچرخانی کرده و میزان مصرف آب از منابع طبیعی را کاهش داده است. با اجرای این پروژه ۶۰ درصد از پساب شرکت مجدد به سیکل تولید باز می گردد و سبب کاهش وابستگی به منابع طبیعی میشود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به پروژه دیوار توری اطراف سایت انباشت و برداشت گفت: این پروژه برای اولین بار در ایران و منطقه با هدف کنترل باد بردگی مواد از انبارهای سنگ آهن با هزینه ۲۳۰ میلیارد ریال در مساحت ۴۰ هکتار با ارتفاع ۲۷ متر در حال اجرا است.
وی با اشاره به مهمترین دستاوردهای زیست محیطی شرکت فولاد خوزستان گفت: کاهش ۵۲ درصدی انتشار غبار در ۱۲ سال گذشته به عنوان مهمترین جنبه زیست محیطی ناشی از فعالیتهای شرکت علیرغم افزایش ۴۰ درصدی میزان تولید در همین مدت است. همچنین حفظ تمامی شاخصهای آلایندگی پساب خروجی و غلظت گازهای آلاینده در محدوده مجاز، بازیافت و استفاده مجدد از ۳۰ درصد و فروش ۵۶ درصد پسماندهای صنعتی، بازیافت ۶۰ درصد پساب صنعتی تصفیه شده جهت تولید آب RO، ارزیابی پیامدهای زیست محیطی پروژهها و طرحهای توسعه از مهمترین دستاوردهای زیست محیطی فولاد خوزستان است.
ابراهیمی در پایان گفت: اعتقاد مجموعه فولاد خوزستان این است که اثر محیطی مخرب خود را به حداقل برسانیم و محیط زیست را برای آیندگان به ارث بگذاریم. فولاد خوزستان تلاش میکند تا در حوزههای مختلف هوا، آب و خاک آثار مخرب خود را به حداقل برساند.
انتهای پیام
این مطلب بدون برچسب می باشد.