۲۹ پروژه زیست محیطی در شرکت فولاد خوزستان در حال اجراست
به گزارش ملت اصیل؛کریم سرخی درجریان برپایی بیست و یکمین نمایشگاه محیط زیست در تهران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما افزود:علاوه بر این پروژه ها ، ۷ پروژه در فاز مهندسی هستند که در سال آینده عملیات اجرایی آنان در شرکت فولاد خوزستان شروع خواهد شد.
وی گفت:امیدوار هستیم با تکمیل طرح جامع زیست محیطی شرکت فولاد خوزستان که در سال ۱۳۹۸ به منزله نقش راه ما است با اجرای مجموعه ای از پروژه های تعریف شده بتوانیم طی چهار تا پنج سال آینده به وضعیت بهتری به لحاظ بهبود شاخص های زیست محیطی در شرکت فولاد خوزستان برسیم.
مدیر محیط زیست شرکت فولاد خوزستان در ادامه با بیان اینکه وضعیت زیست محیطی شرکت مطلوب و استاندارد باشد و مورد نظر محیط زیست خوزستان و هیچ ادعایی نیز در این خصوص نداریم تصریح کرد:تلاش می کنیم وضعیت زیست محیطی موجود را بهبود ببخشیم.
سرخی در عین حال افزود: مدعی هستیم در ۱۰سال گذشته عملکرد زیست محیطی ما بهبود چشمگیری داشته است ولی هنوز به هدف نهایی نرسیده ایم و تلاش می کنیم همسو با اهداف مورد نظر و ترسیم شده برسیم.
وی گفت: عملکرد ما در ۱۰سال برای بهبود شاخص های زیست محیطی خوب بوده و در آینده می توانیم عملکرد خود را بر اساس نقشه راه طرح جامع زیست محیطی شرکت فولاد خوزستان ادامه دهیم.
سرخی اظهارداشت:شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ و نیمه نخست امسال در قالب مدیریت زیست محیطی ، ۱۴ پروژه را به ارزش ۵۸۵ میلیارد تومان
تکمیل و به بهره برداری برساند.
کاهش ۵۰ درصدی کاهش انتشار گرد و غبار در شرکت فولاد خوزستان
مدیر محیط زیست شرکت فولاد خوزستان ، انتشار گرد و غبار را مهمترین پیامد فعالیت صنعت فولاد بیان کرد و افزود: خوشبختانه در ۱۰ سال گذشته با وجود آنکه ظرفیت تولید شرکت فولاد خوزستان ۵۰درصد افزایش داشته ولی انتشار گرد و غبار ۵۰درصد کمتر شده است.
سرخی انتشار گرد و غبار را ماهیت فرایند صنعت فولاد و مواد اولیه آن دانست و افزود:در سال های اخیر همه تمرکز ما روی طرح های زیست محیطی و کنترل گرد و غبار بوده است به طوری که از سال ۱۳۸۱ تا کنون که نظام مدیریت زیست محیطی را در شرکت مستقر کردیم ۱۳۰ پروژه زیست محیطی اجرا کردیم که ۹۲ درصد آن تمرکز روی کنترل گرد و غبار بوده است.
وی با بیان اینکه فرایند تولید فولاد ماهیتا”می تواند پیامدهای زیست محیطی به همراه داشته باشد چون مقادیری انرژی مصرف می شود و در این صنعت مواد اولیه مصرف شامل کنسانتره آهن ، سنک آهک و بنتونیت که به صورت پودر و نرمه هستند لازمه تولید فولاد می باشد افزود: سالانه حدود ۶٫۵میلیون تُن مواد اولیه که به صورت پودر و نرمه هستند وارد شرکت فولاد می شود که این خود یک پتانسیل زیادی برای تولید و انتشار گرد و غبار ایجاد می کند.
مدیرمحیط زیست شرکت فولاد خوزستان در ادامه افزود:بنابراین نیاز بود شاخص های زیست محیطی شرکت فولاد خوزستان به شکل جامع و علمی بهبود یابد و همه مزایا ، نکات و جنبه های مختلف را پوشش بدهیم تا به وضعیت مطلوب برسیم.
کاهش برداشت یک هزار متر مکعبی آب از رودخانه کارون با اجرای طرح تصفیه و بازچرخانی پساب های صنعتی
مدیر محیط زیست شرکت فولاد خوزستان از کاهش برداشت یک هزار متر مکعبی آب از رودخانه کارون با اجرای طرح تصفیه و بازچرخانی پساب های صنعتی در شرکت فولاد خوزستان خبر داد.
سرخی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۵ تصفیه خانه پساب صنعتی در فولاد خوزستان راه افتاد و تصفیه خانه پساب صنعتی در شرکت فولاد خوزستان در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به منظور کاهش برداشت آب از رودخانه کارون وارد مدار عملیات شد افزود:با اجرای این طرح ۷۰درصد پساب تصفیه شده این شرکت وارد چرخه مصرف شد.
وی گفت: بر اساس تفاهم انجام شده با شرکت آب و فاضلاب خوزستان ، قرار است خروجی تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز وارد کنیم و این طرح هم اکنون در مرحله مهندسی است..
پایش های زیست محیطی در شرکت فولاد خوزستان
مدیر محیط زیست شرکت فولاد خوزستان در ادامه به پایش های مستمر و منظم زیست محیطی در این شرکت اشاره کرد و افزود: این شرکت هم اکنون بزرگترین شبکه پایش زیست محیطی را در سطح صنایع کشور دارد و این یکی از افتخارات این شرکت فولادی است.
سرخی افزود:تقریبا: هم دودکش های شرکت با منیتورینگ ، میزان خروجی آنان به صورت دقیق پایش می شود ضمن آنکه ۶ ایستگاه سنجی آلودگی اطراف شرکت فعال است که میزان ذرات معلق ، گرد وغبار و گازهای آلاینده را پایش می کنیم.
وی ادامه داد: از آزمایشگاه معتمد محیط زیست نیز در بازه زمانی سه ماهه نمونه برداری و آنالیز می شود.
چند چالش قدیمی شرکت فولاد خوزستان
سرخی در خصوص چالش های شرکت فولاد خوزستان می گوید:شایدمهمترین چالش شرکت فولاد خوزستان قدیمی بودن تکنولوژی آن بود، نخستین واحد این شرکت فولادی در سال ۱۳۵۲ راه اندازی شد و در آن زمان توجه زیادی به مسایل و الزامات زیست محیطی نمی شد و فرایندها به عنوان دوستدار محیط زیست طراحی نمی شدند.
مدیر محیط زیست شرکت فولاد خوزستان گفت:در سال های گذشته مباحث زیست محیطی جدی شد و در دستور کار قرار گرفت ، ما ناچار شدیم ظرفیت تولیدی شرکت را با همان تجهیزات استفاده کنیم و هم بدنبال افزایش ظرفیت بودیم چون ظرفیت اولیه اصلا” توجیه پذیر و اقتصادی نبود و هم در کنار آن آلودگی را نیز کنترل کنیم.
وی گفت: طراحی فولاد خوزستان برای تولید ۱٫۵ میلیون تُن بود و هم اکنون ظرفیت شرکت ۴ میلیون تُن با همان ساختمان ، فضا و تجهیزات رسیده است.
سرخی شرایط آب و هوایی سخت منطقه را یکی دیگر از چالش های این شرکت بیان کرد و افزود:بدون اغراق هیچ فولادسازی در جهان مثل شرکت فولاد خوزستان در شرایط سخت اقلیمی ، فولاد تولید نمی کند؛ ما تقریبا هشت ماه از سال با دمای بالای ۵۲درجه بالای صفر و در کنار آن وزش بادهای دائمی را داریم که تولید در این شرکت فولادی را بسیار سخت کرده است.
وی گفت: سالانه ۶٫۵میلیون تُن پودر در محوطه تخلیه کرده و با سیستم حمل مواد با حدود ۶۵ کیلومتر نوار نقاله جابجا می شود که گرما و بادهای دائمی پتانسیل انتشار گرد و غبار را افزایش می دهد.
سرخی عدم رعایت حریم شرکت فولاد خوزستان را سومین چالش این شرکت بیان کرد و ادامه داد:فولاد خوزستان قبلا” در کیلومتر ۱۰ جاده بندر امام خمینی
بود ولی با گسترش شهرنشینی و توسعه محدوده کلانشهر اهواز ، شرکت فولاد در وسط شهر قرار گرفته بطوری که بنکداران با شرکت فولاد خوزستان ۲۰۰ متر فاصله دارند.
تمام///
این مطلب بدون برچسب می باشد.
عالی بود
فولادخوزستان عملکرد خوبی در حفظ محیط زیست ارد ولی باید بیشتر بشه
بخش کاشت درخت ها برای گرد و غبار خیلی بود ولی جا دارد بیشتر تلاش شود
فولادخوزستان فقط باعث الوددگی هستن مثل نفت و پتروشیمی