شرکت شهرک های صنعتی خوزستان چه رتبه ای دارد؟/با گذشت ۱۲ سال هیچ سرانه اراضی صنعتی به خوزستان اضافه نشد/چه اقدامی برای جذب سرمایه گذار شد
به گزارش ملت اصیل؛ علی مهدیپور در اردیبهشت ۱۴۰۱ به عنوان سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان منصوب شد و تاکنون شرکت شهرک های صنعتی خوزستان که می توانست سهم بسزایی در رفع بیکاری ،جهش تولید و پیشرفت اقتصادی داشته باشد با چالش های زیادی روبه رو شده است. شرکت شهرک های صنعتی خوزستان ۷۳ شهرک […]
به گزارش ملت اصیل؛ علی مهدیپور در اردیبهشت ۱۴۰۱ به عنوان سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان منصوب شد و تاکنون شرکت شهرک های صنعتی خوزستان که می توانست سهم بسزایی در رفع بیکاری ،جهش تولید و پیشرفت اقتصادی داشته باشد با چالش های زیادی روبه رو شده است.
شرکت شهرک های صنعتی خوزستان ۷۳ شهرک و ناحیه صنعتی دارد این در حالی است که تا کنون بسیاری از شهرستان هایی مانند باوی ، کارون و حمیدیه و چند شهرستان دیگر تا کنون نتوانسته از وجود یک شهرک صنعتی بهره ببرند.
نکته جالب اینجاست که بعضی از شهرستان ها با وجود کلنگ زنی و مصوبات بسیار فاقد شهرک و ناحیه صنعتی هستند در همین حال به چندتن از این موارد می پردازیم:
در بهمن سال ۱۳۹۸هم کلنگ زنی ناحیه صنعتی شهرستان کارون با ۵۰ هکتار زمین هم با حضور تعدادی از مسئولین و مدیرعامل وقت شهرک های صنعتی زده شد ولی تا کنون از وضعیت آن هم خبری نیست .
در نوبت بعدی درسال ۱۴۰۰ در جلسه ای با حضور نماینده اهواز وتعدادی مسئولین و متولیان در شورای اداری شهرستان قرار بود شهرک صنعتی حمیدیه انجام شود ولی تا کنون از وضعیت نهایی آن خبری در دست نیست .
در قسمت سوم این احداث تا و افزایش شهرک ها در شهرستان باوی هم بعنوان یکی دیگر از ان وعده ها در آخرین مصاحبه فرماندار شهرستان باوی قرار است در همین چند ماه نهایی شود ولی تا کنون خبری از آن وجود ندارد.
چرا در صحبت های مدیرعامل شهرک های صنعتی تناقض وجود دارد؟
مهدی پور در دو مصاحبه جداگانه در تاریخ ۱۷ مهرماه ۱۴۰۱ با ایسنا گفته بود “توسعه شهرک های صنعتی موجود بهتر از ایجاد شهرک های جدید است” و در مصاحبه دوم با ایرنا در تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲ با ایرنا گفت “خوزستان به شهرک های صنعتی جدید نیاز دارد ” حال سوال اینجاست چرا مدیرعامل شهرک های صنعتی با این تناقض و نبود برنامه ای آنهم با توجه اینکه خوزستان با وجود معضل جدی بیکاری که نرخ بیکاری به گفته مدیرکل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته را ۱۰.۹ درصد عنوان کرد و استان خوزستان به لحاظ نرخ بیکاری در جایگاه هفتم کشور قرار دارد درحالی که شهرک های صنعتی می تواند قسمت زیادی را در رفع بیکاری جوانان داشته باشند.
شرکت شهرک های صنعتی برای بازگشت واحدهای صنعتی راکد به چرخه تولید ، اشتغال، رشد شاخص های اقتصادی ، و تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» چه اقداماتی انجام داده است؟
طبق تحقیقات صورت گرفته در ۱۲ سال گذشته هیچ زمینی به سرانه اراضی صنعتی شرکت شهرکهای صنعتی استان افزوده نشده است و کماکان استان خوزستان بعنوان یک استان با ظرفیت ها و منابع بسیار به شهرک های صنعتی جدیدی نیاز دارد.
شرکت شهرک های صنعتی چه میزان از بودجه را محقق کرد:
به گفته برخی از کارشناسان حوزه صنعتی شرکت شهرک های صنعتی خوزستان با وجود مصوب کردن رقم پیشنهادی خود نتوانست در سال قبلی بودجه خود را محقق کند .
یزد یکی از استان های کویری کشور در رتبه نخست کشور را به لحاظ وسعت شهرکهای صنعتی است و تا کنون ۵۰ درصد اراضی در اختیار این شرکت قرار گرفته است
خوزستان با این همه منابع در چه رتبه ای قرار دارد؟
به گفته کارشناسان در حال حاضر نبود ارتباط موثر بین صنایع مادر و پایین دستی یکی از مشکلات اساسی صنعتگران خوزستان است و باید برای برقراری ارتباط بین این دو بخش اقداماتی صورت گیرد.