اخبار ویژه

اپورتونیست ها دوباره به راه افتاده اند

رسانه ها بعنوان رکن چهارم دموکراسی باید نقش اصلی خود را در تنویر افکار عمومی ایفا کنند. اما ایفای این نقش به شرایط مختلفی از جمله شرایط حاکم بر نظام سیاسی کشور و میزان آزادی بیان رسانه ها وابسته است. شعار مردم سالاری دینی، زمانی در همه ابعاد آن محقق خواهد شد که هیچ یک […]

اشتراک گذاری
۲۹ خرداد ۱۴۰۲
125 بازدید
نویسنده : سید لطیف فاضلی
کد مطلب : 1922

رسانه ها بعنوان رکن چهارم دموکراسی باید نقش اصلی خود را در تنویر افکار عمومی ایفا کنند. اما ایفای این نقش به شرایط مختلفی از جمله شرایط حاکم بر نظام سیاسی کشور و میزان آزادی بیان رسانه ها وابسته است.
شعار مردم سالاری دینی، زمانی در همه ابعاد آن محقق خواهد شد که هیچ یک از لوازم مردم سالاری به فراموشی سپرده نشود و جریان شفاف اطلاع رسانی فضای کشور را بیش از پیش فرا گیرد. امروزه با پیدایش فضای مجازی، کم کم انحصار اطلاعات رنگ باخت و ُسوءاستفاده از عدم ارائه آمار و اطلاعات در برخورد با مردم در موارد متعددی به حداقل رسیده است. اما گاهی اوقات کارکردها در حوزه رسانه دچار اختلال می شود. بنحوی که برخی از رسانه ها به دلیل مشکلات اقتصادی و یا گرایشات مختلف دیگر ، به رسانه های اپورتونیست تبدیل شده اند و بجای ایفای نقش نظارتی، انتقادی و مشفقانه خود و قرار گرفتن در کنار مصلحت و منافع مردم به رسانه هایی مدح و ثناگوی صاحبان قدرت بدل شده اند.
ایرادات در رویه اپورتونیستی و غیر مردمی شدن برخی رسانه ها تنها قائم به مشکلات درونی رسانه ها و نوع مدیریت آنها نیست بلکه نشان از معیوب بودن پازل اصلی دموکراسی حاکم در کشور است زیرا اگر همه کارکردهای مردم سالاری به شیوه صحیحی پیاده سازی شود، رسانه ها نیز در ماراتن شفاف سازی براحتی نفسشان به شماره نمی افتد و جایگاه اصلی خود و مصونیت نسبی آنان نسبت به گزند برخی ارکان قدرت نیز حفظ می شد.
▫️اپورتونیسم خطری بزرگ است و فرصت طلب ها معمولا فاقد هویت سیاسی و اجتماعی و حتی شخصیتی روشن هستند‌ و به یکی از عوامل توسعه نیافتگی هر کشوری، یعنی عدم بکارگیری نیروی انسانی متخصص و شایسته در سیستم اداری دامن زده اند ، موضوعی که متاسفانه در برخی از کشورهای کمتر توسعه یافته ازجمله ایران اسلامی شاهد آن هستیم که متاسفانه روزبه روز این مسئله در سایه حمایت اپورتونیست های رسانه ای نمود بیشتری پیدا کرده است.
در زمانه ای که دفاع از حقوق مردم رنگ می بازد، اپورتونیست ها به راه می افتند و با توجه به نفوذ آنان در ارکان مختلف مردم سالاری مانند بدنه اجرایی و مقننه کشور ، طبیعتا رسانه هایی نیز یافت می شوند که به این جریان دامن بزنند و پازل ناکارآمدی ها و انتصاب مدیران اپورتونیست، زنجیروار ادامه یابد و انقلاب و انقلابی گری در سایه محافظه کاران فرصت طلب به فراموشی سپرده شود.
الَّذِینَ یتَرَبَّصُونَ بِکمْ فَإِنْ کانَ لَکمْ فَتْحٌ مِنَ اللَّهِ قَالُوا أَلَمْ نَکنْ مَعَکمْ وَإِنْ کانَ لِلْکافِرِینَ نَصِیبٌ قَالُوا أَلَمْ نَسْتَحْوِذْ عَلَیکمْ وَنَمْنَعْکمْ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ فَاللَّهُ یحْکمُ بَینَکمْ یوْمَ الْقِیامَهِ ۗ وَلَنْ یجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا
▫️ «منافقان آنانی هستند که نگران و مراقب حال شمایند، چنانچه برای شما فتح و ظفری پیش‌ آید (برای اخذ غنیمت) گویند: نه آخر ما با شما بودیم؟! و اگر کافران را فتح و بهره‌ای رسد به آنها گویند: نه ما شما را به اسرار مسلمانان آگاه کردیم و شما را از آسیب مؤمنان نگهداری نمودیم؟! پس خدا فردای قیامت میان شما و آنان حکم کند، و خداوند هیچ گاه برای کافران نسبت به اهل ایمان راه تسلّط باز نخواهد. نمود» (نساء /۱۴۱)

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.